Mainos
Mainos

Juhannuksen sää jatkuu suomalaisena: Onnekkaat näkevät keskiyön auringon, lauantaina sataa rankasti

Juhannuksen sää jatkuu hyvin vaihtelevana. Luvassa on paistetta, sadetta ja ukkostakin, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykangas.

Aattoyönä onnekkaat saattavat nähdä vilauksen keskiyön auringosta, mutta lauantaina päivällä mollukka pysyy visusti pilvien takana suuressa osassa maata.

– Aattoillan aikana pilvilautta repeilee ja aurinko tulee enemmän esiin. Juhannusyö on poutaisempi koko maassa. Yö on kyllä aika viileä, Mäntykangas sanoo.

– Lauantaiaamu on poutainen, mutta sitten pilvisyys lisääntyy koko maassa ja sadekuurot yleistyvät. Länsi-Suomeen leviää yhteinen sadealue. Lännessä ja lounaassa on sadepäivä. Iltaan mennessä sataa laajalti pääkaupunkiseudulta Vaasaan. Ajoittain sataa rankastikin erityisesti illalla Lämpötila on 10–15 astetta.

Sunnuntai-iltana aurinko todennäköisesti hellii etelärannikolla, mutta alkuviikon sää on aika apea.

Sunnuntaina ja maanantaina Suomen yllä on matalapaineen keskus. Luvassa on runsaasti sade- ja ukkoskuuroja. Alkuviikolla on edelleen viileää, maksimilämpötila on 15, Mäntykangas sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme