Mainos
Mainos

Juhannuksen säätä saa jännittää: Tulossa joko rankkasateita tai jopa +30 asteen helle

Sää näyttää lämpenevän juhannukseksi. Etelä- ja keskiosissa maata lämpötila saattaa kivuta jopa 30 asteeseen, paitsi jos sataa.

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela huomauttaa, että toistaiseksi on mahdoton sanoa, kumpi vaihtoehto on todennäköisempi.

-Voi olla myös, että saadaan molempia, eli niin sateita kuin hellettäkin, Jokela toteaa.

Jokelan mukaan maan eteläpuolelta on leviämässä Suomeen helteistä ilmaa korkeapaineen mukana, mutta toisaalta lännessä oleva matalapaine ennakoi sateita. Tässä vaiheessa sateita on hyvin vaikea ennustaa, sillä sään ennustettavuus heikkenee merkittävästi perjantain jälkeen.

– Se on siinä ja siinä, Jokela sanoo todennäköisyyksistä.

– Jos paistaa aurinko, hellelukemat ylittyvät helposti. On kuitenkin iso riski, että sade pilaa kaiken.

Jokelan mukaan on mahdollista, että juhannuksena saadaan kovia rankkasateita ja ukkosmyräkkää. Silloin lämpötilat jäävät 20 asteeseen tai sen alle.

Jokela huomauttaa että pohjoisessa lämpötila ei näytä yltävän hellelukemiin, satoi tai paistoi. Sunnuntaina helle on kuitenkin mahdollista myös pohjoisessa.

Yöt näyttävät olevan juhannuksena lämpimiä. Jokelan mukaan etelä- ja Keski-Suomessa yölämpötila liikkuu 15 asteen vaiheilla, pohjoisessa on yölläkin hiukan kylmempää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme