Mainos
Mainos

Juhannuksena hukkuneita ennätyksellisen vähän

Juhannuksena hukkui tänä vuonna neljä ihmistä, selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Hukkumistapaukset tapahtuivat Kemissä, Karjalohjalla, Kuopiossa ja Jaalassa.

Tämän juhannuksen hukkumistilastot ovat alhaisimmat 14 vuoteen. Synkimpinä vuosina hukkuneita on ollut peräti 20. Sääolosuhteet vaikuttavat osaltaan hukkuneiden määrään. Lämpimillä juhannusilmoilla mennään uskaliaammin veteen kuin koleilla säillä. Hukkumisten määrään on kuitenkin olemassa myös muitakin syitä.

- Suomalaisten huono uimataito, huonosti varustautuminen vesillä liikuttaessa, sekä uidessa että veneillessä, ja sitten tämä alkoholinkäyttö, joka näyttää lisääntyneen myöskin nuorten ihmisten keskuudessa, kertoo toiminnanjohtaja Reijo Vartia Uimaopetus- ja hengenpelastusliitosta.

Hukkumisia tapahtuu tilastojen mukaan eniten veneillessä ja uidessa. Tilastoista myös selviää, että huomattavasti suurempi osa hukkuneista on miehiä. Kun naiset laittavat kesämökkiä, tekevät miehet usein jotain ihan muuta.

- He ottavat veneen ilman varusteita ja kossupullon mukaansa. Yleensä silloin käy huonosti.

Uimaopetus- ja hengenpelastusliitto on ollut mukana myös Viisaasti vesillä -kampanjassa. Erityisenä kohteena ovat tänä vuonna nuoret ja valistuksen avulla halutaan vähentää entisestään hukkumiskuolemia.

- Kampanjalle voi antaa suuret plussat tähän mennessä. Ennen juhannusta suomalaisia on hukkunut 14 vähemmän kuin viime vuonna. Varmasti tällä uudella valistuskampanjalla on siihen merkittävä osuus.

Kampanja haluaa muistuttaa olemaan varovainen vesillä jatkossakin. Viesti kuuluu: Älä koskaan lähde ilman kaveria liikkeelle, kaveri voi olla pelastava enkeli myös sinulle tänä kesänä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.06.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme