Mainos
Mainos

Juhannuksena hukkunut enemmän ihmisiä kuin viime vuonna

Juhannuksena hukkuneiden määrä näyttää valitettavan tyypilliseltä, sanoo Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton toiminnanjohtaja Pärla Salomaa. Liiton mukaan juhannuksen aikana hukkuu Suomessa keskimäärin yhdeksän ihmistä.

Vesillä on kuollut tänä juhannuksena ainakin kuusi. Lisäksi Espoossa löydettiin aattona hukkuneena iäkäs mies, josta oli tehty aiemmin katoamisilmoitus.

— Valitettavasti tämän vuoden hukkuneiden määrä saattaa vielä nousta, sillä etsintöjä voi olla käynnissä. Monet ovat vielä loman vietossa, Salomaa sanoo.

Viime juhannuksena hukkui kaksi ihmistä, mikä oli historiallisen pieni määrä. Toissa vuonna hukkuneita oli kymmenen. Synkin vuosi juhannushistoriassa on ollut vuosi 1999, jolloin hukkumistapauksia oli peräti 20. Miehiä on hukkunut selvästi useammin kuin naisia.

Suomalaiset ottavat liiton mukaan vesillä liikaa riskejä ja alkoholia. Hukkuneiden määrä nousee tavallisesti lämpimällä ilmalla.

— Helle, humala tai huolimattomuus nousevat monissa tapauksissa esille, Salomaa kertoo.

Liitto on tilastoinut juhannuksena hukkuneita vuodesta 1989 lähtien.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme