Mainos
Mainos

Juhannuksena uidaan viileissä vesissä - sinilevät vähäisiä

Pintavesien lämpötilat ovat viileitä, etelässäkin yleisesti vain 15-17 astetta.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan pintaveden lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa pääosin 12-18 asteessa. Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa vesien lämpötila on 9-15 astetta. Lukemat ovat monissa järvissä ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa matalampia.

Rannikon läheisillä merialueilla veden pintalämpötila on 12-15 astetta.

Sinilevätilanne on pysynyt rauhallisena. Sinilevien pintaesiintymiä ei vielä ole tavattu Suomen merialueilla.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan järvillä on havaittu sinilevää vain neljällä havaintopaikalla. Tilanne järvillä on ajankohtaan nähden keskimääräistä parempi. Runsaita tai erittäin runsaita sinileväkukintoja ei ole havaittu virallisilla havaintopaikoilla. Kansalaisilta on saatu yksi havainto runsaasta sinileväkukinnasta sekä muutama, joissa on havaittu vähän sinilevää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot