Mainos
Mainos

Juhannuskokkoja saa sittekin polttaa! Avotulen teon kielto päättyy Uudellamaalla

Uudenmaan pelastusviranomaisen antama tiukennettu avotulenkielto päättyy tänään. Asiasta kertoo pelastuslaitos tiedotteessaan.

Tiukennettu avotulen teon kielto päättyy keskiviikkona 20.6. kello 12. Sen myötä avotulen voi jälleen tehdä Uudellamaalla varovaisuutta noudattaen.

– Maaperän kosteus- ja tuuliolosuhteet ovat kehittyneet Uudenmaan maakunnan alueella suotuisasti ja mahdollistavat nyt normaalin avotulen käytön sekä metsä- ja maataloustyöt, tiedotteessa kerrotaan.

Kiellon poiston myötä myös juhannuskokon poltto on jälleen mahdollista, mikäli uutta avotulen teon kieltoa ei julisteta ennen juhlapyhää. Myös kertakäyttögrilliä voi jälleen käyttää palamattomalla alustalla ja yleistä varovaisuutta noudattaen. 

Uudenmaan pelastuslaitos kertoo, että kunnilla on olemassa omat ohjeistuksensa siitä, missä avotulta saa tehdä. Lisäksi avotulen tekoon on oltava lupa maanomistajalta.

– Avotulta tehtäessä on aina varmistettava, ettei alueella ole voimassa olevia ruohikko- tai metsäpalovaroituksia.

Tiukennettu avotulen teon kielto oli voimassa toukokuun lopusta alkaen metsäpalovaaran vuoksi. Viime päivien sateiden ansiosta metsäpalovaara on nyt kuitenkin ohitse.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme