Mainos
Mainos

Juhannusmuistio

Juhannus on Suomen lipun päivä. Lippua pidetäänkin salossa yön yli juhannuksena ainoan kerran vuodessa. Lippu nostetaan salkoon juhannusaattona kello 18 ja lasketaan juhannuspäivänä kello 21.

Juhannus aiheuttaa muutoksia liikenteen aikatauluihin, kauppojen aukioloaikoihin ja muihin palveluihin.

Kaupat ovat auki vielä tänään torstaina tavalliseen tapaan. Sen sijaan perjantaina, juhannusaattona ne saavat olla auki kello 7-13.

Juhannuspäivänä lauantaina kaupat ovat kiinni, mutta jälleen sunnuntaina, toisena juhannuspäivänä ne voivat pitää ovensa auki normaalisti kello 12:n ja 21:n välisenä aikana.

Haja-asutusalueiden myymälöissä aukioloajat ovat sen sijaan vapaat koko viikonlopun.

Postit ja pankit kiinni aatosta sunnuntaihin

Alkot sulkeutuvat tänään kello 20. Juhannusaattona niissä voi asioida vielä kello 9:n ja 13:n välillä. Juhannuspäivänä ja sunnuntaina Alkot ovat kiinni.

Postit ovat auki tänään kello 18 asti. Juhannusaatosta sunnuntaihin ne ovat kiinni. Asiamiespostit noudattavat omia aukioloaikojaan.

Pankit ovat vielä tänään auki normaalisti. Juhannusaaton sekä molemmat juhannuspäivät ne ovat kiinni.

Linja-autojen aikatauluissa poikkeuksia

Kaukoliikenteen bussit liikennöivät tänään normaalien aikataulujen mukaan. Normaalien vuorojen lisäksi ajetaan osa perjantain erillisistä lisävuoroista.

Juhannusaattona bussit kulkevat lauantaiaikataulujen mukaan. Kello 14:n jälkeen liikenne on kuitenkin rajoitettua.

Juhannuspäivän liikenne on tavallista hiljaisempaa. Osa bussiyrittäjistä ei aja vuorojaan ollenkaan.

Sunnuntaina toisena juhannuspäivänä kaukoliikenteessä ajetaan normaalien sunnuntaivuorojen mukaisesti. Silloin ajetaan myös S- ja SS-vuorot. Joitakin aamuyön vuoroja on silti peruutettu.

Ratatyöt haittaavat junaliikennettä

Junaliikenteessä poikkeukset alkavat jo tänään, kun vuorot ajetaan perjantaiaikataulujen mukaan. Liikennettä täydentää Kolarista kello 18.50 Helsinkiin lähtevä juna.

Juhannusaattona junat kulkevat lauantaiaikataulujen mukaisesti ja juhannuspäivänä sunnuntaiaikataulujen mukaan. Juhannuspäivältä on kuitenkin peruttu useita vuoroja ja sille on lisätty muutama erikoisvuoro.

Sunnuntaina toisena juhannuspäivänä junat kulkevat taas normaaliaikataulujen mukaan.

Junaliikenne on koko juhannuksen ajan poikki ratatöiden vuoksi Tampereen ja Pieksämäen välillä. Katkos alkaa juhannusaattona kello 11 ja kestää tasan kaksi vuorokautta. Vuorot korvataan busseilla ja takseilla.

Pääkaupunkiseudun liikenteessä poikkeuksia

VR:n lähiliikenne kulkee juhannusaattona muutoin lauantailiikenteen tavoin, mutta pidennetyn yöliikenteen junat eivät ole käytössä.

Juhannuspäivänä sekä sunnuntaina lähijunat kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaan. Pidennetty yöliikenne on silti edelleen peruttu.

Sekä Helsingin sisäinen liikenne että Espoon ja Vantaan seutulinjat ajavat juhannusaattona lauantaiaikataulujen mukaisesti. Seurasaareen kulkeva bussi 24 tosin ajaa tavallista myöhempään. Juhannuspäivänä on sunnuntailiikenne, joka alkaa noin kello 11.30.

Yölinjat 01N-09N ajavat sekä juhannusaattona että juhannuspäivänä normaalien viikonloppuaikataulujen mukaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme