Mainos
Mainos

Juhantalo laiminlöi lakisääteisen velvollisuutensa piruillakseen

Keskustan tuore eurovaaliehdokas Kauko Juhantalo kertoo, että jätti viime eduskuntavaalien vaalirahailmoituksensa tekemättä "piruilun hengessä" ja "periaatesyistä". Nyt hän aikoo aikanaan laiminlyömänsä ilmoituksen kuitenkin tehdä.

Juhantalo putosi eduskunnasta ja jäi varasijalle. Siitä huolimatta ilmoitus olisi lain mukaan pitänyt tehdä.

Juhantalo selvitti mielenmuutostaan tänään eurovaaliehdokkudestaan pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Hän selitteli lainmukaisen velvollisuutensa laiminlyöntiä sillä, että putoaminen eduskunnasta harmitti häntä. Myös viimekeväinen kohu otti häntä päähän.

- Alkoi kyllästyttää, kun kollegat melkein joka päivä vaihtoivat omia ilmoituksiaan, hän sanoo.

Nyt hän aikoo kiikuttaa ilmoituksensa oikeusministeriöön ensi tilassa, ja kaikki paperit ovat valmiina. Viime eduskuntavaaleissa hän kampanjoi kertomansa mukaan 41 000 eurolla, joista kohutun Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen rahaa oli "viisi- tai kymmenentuhatta".

Juhantalo tunnetaan siitä, että eduskunta erotti hänet kansanedustajan tehtävästä 1993, kun valtakunnanoikeus oli tuominnut hänet ehdolliseen vankeuteen lahjusten ottamisesta. Rikoksentekoaikaan Juhantalo toimi Esko Ahon (kesk.) hallituksen kauppa- ja teollisuusministerinä. Tuomion vuoksi hän sai lähtöpassit myös Asianajajaliitosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme