Mainos
Mainos

Juhlahumusta arkeen – oppaat työmatkalaisten apuna uusilla metroasemilla

Länsimetro kulki neitsytmatkansa lauantaina, ja tänään maanantaina metro kohtaa todellisen koitoksen, kun työmatkaliikenne pääsee kunnolla käyntiin. Huomenta Suomessa vieraillut HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila kertoo, että työmatkaliikenteeseen on varauduttu useilla asemilla. 

Länsimetron avajaispäivänä lauantaina 18.marraskuuta metro täyttyi juhlahumusta. Metrossa muun muassa kilisteltiin kuohujuomalla ja laulettiin onnittelulauluja metrolle. 

HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila mielestä niin sanottu metrohype on "koko pääkaupunkiseudun juttu". Anttila kertoo, että juhlahumusta työmatkaliikenteeseen siirtymiseen on varauduttu muun muassa oppailla, joiden tehtävänä on neuvoa matkustajia muun muassa Matinkylän, Tapiolan ja Lauttasaaren uusilla metroasemilla. 

Oppaiden lisäksi asemilla matkustajat voivat tavata metron suunnittelijoita. 

Anttilan mukaan tulevaisuudessa erityisesti työmatkalaiset tulevat hyötymään laajentuneesta metroliikenteestä. 

– Ne työpaikat, jotka ovat metroasemien lähellä, niin ne tulevat muualta seudulta paremmin tavoitettavaksi.

Oheiselta videolta voit katsoa tunnelmia Länsimetron ensimmäiseltä matkalta. 

Tämä tarkoittaa Anttilan mukaan myös sitä, että Espooseen virtaa taloudellista kasvua, mikä ei ole muualta Suomesta pois. Anttila mainitsee erityisenä hyötyjänä Etelä-Espoon teknologiaklusterin. Espoossa sijaitsee muiden muassa useita teknologia-alan yrityksiä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme