Mainos
Mainos

Juhlijat usein vahvassa humalassa jo ravintolan ovella

Yhä useampi juhlija pyrkii ravintolaan jo valmiiksi vahvassa humalassa. Humalahakuiseen juomiseen yritetäänkin nyt puuttua viranomaisten ja yrittäjien yhteiskampanjalla.

Hämeenlinnassa ravintoloitsijat ovat keksineet viihteellä oleville porkkanan - asiakas voi säästää sisäänpääsymaksun puhaltamalla alkometriin alle 0,5 promillen lukemat.

Hämeenlinnassa tehtiin selvitys, jonka mukaan nuoret juovat keskimäärin kuusi alkoholiannostusta aloitellessaan ennen ravintolailtaa.

Samu Tuhkasaari vetää viranomaisten ja yrittäjien yhteistä tarjontatyöryhmää, joka yrittää löytää keinoja humalajuomisen hillitsemiseksi. Kampanjan taustalla on huoli runsaasta alkoholinkäytöstä jo ennen varsinaista ravintolailtaa.

- Tarjotaan vapaaehtoisille mahdollisuus puhaltaa. Toiveena on, että asiakkaat tulisivat pienemmillä pohjilla ja vaikka vähän aikaisemmin sisään, kertoo Tuhkasaari.

Ravintolatoimijohtaja Marjo Mynttinen Hämeenlinnan Viihdekeskuksesta puolestaan kertoo, että monella ilta päättyy jo ravintolan ovelle.

- Olisihan se suotavaa, että ilta jatkuisi sinne neljään asti, kun kerran hauskaa lähdetään pitämään, Mynttinen sanoo.

Hankkeessa ovat mukana ravintoloiden lisäksi taksiautoilijat, alueen alkoholitarkastajat ja poliisi. Kun hämeenlinnalaisessa taksissa ei saa enää nauttia alkoholia, juhlijoille tulee edes pieni alkoholiton hetki.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot