Mainos
Mainos

Jukka Pakkanen & Ismo Kajander: Pyreneiden tuuli

(Musta taide)

Tovi sitten päättyneen tämänvuotisen Tour de Francen televisiolähetyksissä mainostettiin tätä todella upeaa kirjaa, jonka ovat tehneet kaksi pyöräilyintusiastia. Eihän siinä auttanut muu, kuin ottaa nide kauniiseen käteen ja tutustua pyreneiden tuuliin.

Kirja kertoo vuonna 1995 kuolleen Fabio Casartellin tarinan. Casartelli on viimeisin ammattipyöräilyn legendaarisimmassa kisassa kuollut ajaja. Ilman kypärää kilpaillut nuori italialainen löi päänsä tietä reunustaneeseen betonilohkareeseen ja menehtyi lopulta sairaalassa. Myös Casartellin silloinen tallikaveri, myöhemmin seitsemän peräkkäistä Touria voittanut Lance Armstrong saa tilaa kirjassa.

Pakkasen teksti ja Kajanderin upeat piirrokset kertovat lukijalle kauniin tarinan ammattipyöräilyn raadollisuudesta ja siitä intohimosta, mitä kilpailijat tuntevat, kun asettuvat lähtöpaikalle valmiina taistelemaan suurimmasta mahdollisesta palkinnosta, keltaisesta paidasta. Surullinen teksti, mutta samalla hyvin lohdullinen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme