Mainos
Mainos

Julkisen viran haku voi hirvittää

Hakuprosessin julkisuus saattaa nostaa kynnystä tavoitella valtion, kuntien ja kaupunkien johtavia virkoja. Ei ehkä ole miellyttävää, jos nykyisessä työpaikassa saadaan tietää henkilön tavoittelevan uutta paikkaa.

Julkista kiinnostusta ja keskustelua herättävät lähinnä erilaiset johtotehtävät. Viranhaun julkisuutta arkailevia väitetään olevan etenkin niiden joukossa, jotka ovat yksityisten työnantajien palveluksessa.

Esimerkiksi Jyväskylässä jotkut hakijat ovat vetäneet hakemuksensa pois ennen kuin nimitysasia on ehtinyt lautakunnan tai kaupunginhallituksen esityslistalle. Henkilöstösuunnittelija Sari Ropposen mukaan vetäytyneitä ei kuitenkaan ole ollut paljon eivätkä he ole olleet aivan kärkipäätä.

-Kyllä meillä Jyväskylässä on tähän mennessä saatu mielestämme parhaat henkilöt tehtäviin, sanoo Ropponen.

Harva kuitenkin suosittelee lääkkeeksi hakemusten salaamista. Jo nyt hakija voi ilmaista toiveensa, että nimeä ei julkaistaisi tiedotusvälineissä.

-Kun korkeaa virkaa hakee, julkisuus on riski joka pitää ottaa, sanoo neuvottelujohtaja Harri Sirén ammattijärjestö Pardiasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme