Mainos
Mainos

Julkisen viran haku voi hirvittää

Hakuprosessin julkisuus saattaa nostaa kynnystä tavoitella valtion, kuntien ja kaupunkien johtavia virkoja. Ei ehkä ole miellyttävää, jos nykyisessä työpaikassa saadaan tietää henkilön tavoittelevan uutta paikkaa.

Julkista kiinnostusta ja keskustelua herättävät lähinnä erilaiset johtotehtävät. Viranhaun julkisuutta arkailevia väitetään olevan etenkin niiden joukossa, jotka ovat yksityisten työnantajien palveluksessa.

Esimerkiksi Jyväskylässä jotkut hakijat ovat vetäneet hakemuksensa pois ennen kuin nimitysasia on ehtinyt lautakunnan tai kaupunginhallituksen esityslistalle. Henkilöstösuunnittelija Sari Ropposen mukaan vetäytyneitä ei kuitenkaan ole ollut paljon eivätkä he ole olleet aivan kärkipäätä.

-Kyllä meillä Jyväskylässä on tähän mennessä saatu mielestämme parhaat henkilöt tehtäviin, sanoo Ropponen.

Harva kuitenkin suosittelee lääkkeeksi hakemusten salaamista. Jo nyt hakija voi ilmaista toiveensa, että nimeä ei julkaistaisi tiedotusvälineissä.

-Kun korkeaa virkaa hakee, julkisuus on riski joka pitää ottaa, sanoo neuvottelujohtaja Harri Sirén ammattijärjestö Pardiasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot