Mainos
Mainos

Julkisia palveluja kootaan yhden digiluukun taakse – paperisesta viranomaispostista pyritään eroon ensi vuoteen mennessä

Hallituksen ajama julkisten palvelujen digitalisaatio etenee tänä vuonna, kun uudistuva suomi.fi-verkkopalvelu lanseerataan käyttöön kesällä ja syksyllä. Sivusto kokoaa yhteen kansalaisille ja yrityksille suunnattuja viranomaispalveluja.

Sen yhteyteen tulee myös paperisen viranomaispostin korvaava sähköinen postilaatikko sekä mahdollisuus antaa toiselle henkilölle valtakirja sähköisen asioinnin hoitoon.

Hallitus on linjannut, että viranomaispostin sähköinen postilaatikko olisi ensisijaisesti käytössä jo ensi vuonna. Julkisten palvelujen digitalisaatiosta vastaava kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen korostaa, että laissa edelleen turvataan viranomaisasiointi myös muilla tavoilla.

– Ei voi edellyttää, että kaikki pystyisivät sähköisiä palveluita käyttämään, mutta me terveet työikäiset kyllä. Se on lähtökohta ja siihen ensi vuonna ryhdytään siirtymään, Vehviläinen sanoo.

Hallituskauden alussa varattiin 100 miljoonan euron kärkihankerahoitus digitalisaatiohankkeisiin. Vehviläinen kertoo, että rahoituspäätöksiä on tehty jo lähes koko summan edestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme