Mainos
Mainos

Julkisuuden henkilöitä "maskotteinaan" käyttänyt bitcoin-huijaussivu on poliisin tiedossa – ilmoituksia vastaavasta tullut jo keväällä

Espoossa kyseisestä huijaussivusta on kirjattu rikosilmoitus julkisuuden henkilön toimesta, poliisista kerrotaan.

Videolla Nina Rahkola kertoo ja näyttää, millaiselle sivustolle hänen kasvonsa päätyivät.

Rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisista kertoo, että keväällä poliisille ilmoitettiin sivustosta, jossa yksityishenkilöitä oli päätynyt mainostamaan bitcoineja.

Sivusto oli samankaltainen kuin valekampanja, josta MTV Uutiset kertoi tänään aiemmin. 

Muun muassa Huomenta Suomen juontajat Nina Rahkola ja Ivan Puopolo sekä Kimi Räikkönen, Arman Alizad ja Hjallis Harkimo esiintyvät uutissivustolta näyttävällä verkkosivulla artikkelissa, joka mainostaa kryptovaluutta bitcoiniin sijoittamista.

Asia keskusrikospoliisin tiedossa

Keväällä poliisille ilmoitettu petkutus selvisi sivustolla vierailleelle ihmiselle, kun hän oli soittanut yhdelle sivustolla ”mainostavista” henkilöistä ja udellut, voiko bitcoineilla todella rikastua.

Asian tullessa ilmi tapaus siirrettiin keskusrikospoliisille.

Kyseisestä sivustosta on aiemmin kirjattu Espoossa rikosilmoitus julkisuuden henkilön toimesta.

Myös Nina Rahkola aikoo tehdä kasvojensa käytöstä rikosilmoituksen. Lisäksi Hjallis Harkimo on Twitterissä torpannut osallisuutensa huijauskampanjaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme