Mainos
Mainos

Julkisuuspäätöstä esitetään tuomioistuimille

Oikeudenkäynnin julkisuutta pohtinut työryhmä esittää, että tuomioistuimet päättäisivät itse tapauskohtaisesti, milloin käsittely pidetään suljetuin ovin.

Tuomioistuimet ovat saamassa lisää valtaa vaikuttaa oikeudenkäyntien avoimuuteen.

Oikeudenkäynnin julkisuutta pohtinut työryhmä esittää muun muassa, että laissa ei enää määrättäisi, milloin yleisen tuomioistuimen käsittely on pidettävä suljetuin ovin. Asiasta päättäisi tuomioistuin itse tapauskohtaisesti. Poikkeuksena olisivat tietyt pakkokeinoasiat, esimerkiksi televalvontatapaukset.

Salassa pidettävistä ratkaisuista pitäisi puolestaan laatia julkinen seloste, jos asia on yhteiskunnallisesti merkittävä tai herättää huomattavaa kiinnostusta.

Oikeusministeriön työryhmä toivoo, että uusi laki toteutuessaan yhtenäistäisi tuomioistuinten käytäntöjä. Esitys lähtee seuraavaksi lausuntokierrokselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot