Mainos
Mainos

Julkkiskarhu koki kovan kohtalon Ranualla

Aitauksestaan ulos päässyt Jehu-uroskarhu jouduttiin lopettamaan Ranuan eläinpuistossa varhain tänä aamuna.

Eläinpuiston intendentin Mari Heikkilän mukaan 4-vuotias karhu päätettiin lopettaa yleisen turvallisuuden vuoksi. Karhu pääsi aitauksen ulkopuolelle, kun aidan verkkoelementtiä kiinnipitänyt pultti oli antanut periksi.

– Karhu oli tunkemalla tunkenut itsensä ulos aitauksesta, joten se ei olisi päässyt sinne enää takaisin. Vaarana oli, että se olisi lähtenyt kauemmaksi, Heikkilä kertoo.

Ranuan eläinpuistossa on ohjeistus vaarallisten eläinten karkaamistilanteen varalta, ja ruskeakarhu kuuluu ykkösvaarallisuusluokkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että se lopetetaan mahdollisimman nopeasti, jos se tavataan aitauksen ulkopuolella.

Jehu oli tuore isä

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma seurasi keväällä 2012, kun Jehulle tuotiin Malla-nimistä tyttöystävää Ähtärin eläinpuistosta.

Jehun kohtalo on erityisen surullinen siksi, että karhupariskunta Malla ja Jehu saivat juuri tämän vuoden tammikuussa pennun.

Malla menetti näin puolisonsa, pienokainen isänsä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme