Mainos
Mainos

Jumalanpalvelusten suosio laskenut

Evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksiin osallistujien määrä on laskenut 22 vuodessa 1,2 miljoonalla kävijällä.

Kun vuonna 1980 kävijöitä oli vielä 8,4 miljoonaa ihmistä, luku oli viime vuonna enää 7,2 miljoonaa osallistujaa. Kirkon koulutuskeskuksesta kerrotaan, että mm. muuttoliike on vaikuttanut määrien laskuun. Toinen kävijämääriä verottanut tekijä on kulttuurissa tapahtunut muutos; vallalla on nyt post moderni -kulttuuri, joka korostaa yksilöä.

Jumalanpalveluksissa käyntien hupeneminen ei ole vain suomalainen ilmiö, se näkyy vielä jyrkempänä muissa pohjoismaissa.

Suomessa ei jumalanpalveluksissa kävijöiden määrä näytä laskevan sillä tavalla jyrkästi, että oltaisiin todella huolestuneista siitä, mihin tämä johtaa eli että ovatko kirkot kohta tyhjiä.

Suomessa jumalanpalveluksissa käyntien laskuvauhti on viime vuosina selvästi vähentynyt. Viime vuonna kävijämäärien lasku oli enää vain 0,1 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme