Mainos
Mainos

Jumissa lomakohteessa Air Finlandin vuoksi? Ei auta kuin odotella

Eilen konkurssiin hakeutuneen Air Finlandin lomalaisia on eri kohteissa tällä hetkellä yli tuhat. Valmismatkayksikön päällikkö Petteri Lehtonen Kuluttajavirastosta luottaa, että asiakkaat saavat apua matkaoppailta.

– Vaikka Air Finland on nyt hakeutunut konkurssiin, niin yhtiön työntekijöiden työsuhde ei ole kuitenkaan päättynyt. Oppaat ovat tietysti hyvin ilkeässä tilanteessa, mutta toivoisin, että he auttavat matkustajia parhaansa mukaan eri maissa. Me ollaan parasta aikaa miettimässä paluukuljetuksia, joten en usko, että asiakkaiden täytyy enää kauan kohteissa olla, Lehtonen kertoo.

Air Finlandista tekee erikoisen se, että kyseessä on sekä matkatoimisto että lentoyhtiö. Käytäntö konkurssitilanteessa on siten kummankin kohdalla erilainen.

– Air Finlandin lentoyhtiön asiakkaiden pitäisi pikkuhiljaa selvitellä paluukuljetuksia. He voivat hyvin olla lomakohteessa niin pitkään kuin haluavat, eikä lomaa kannata keskeyttää. Matkatoimistoasiakkaiden suhteen tilanne on toinen eli heille me järjestämme paluukuljetuksen. Ja se tulee tapahtumaan mahdollisimman nopeasti, joten heidän loma tulee todennäköisesti katkeamaan. Heidän ei auta muuta kuin odotella, Lehtonen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme