Mainos
Mainos

Juna ja pakastin törmäsivät Lieksassa

Kontiomäeltä Joensuuhun matkalla ollut tavarajuna törmäsi varhain aamulla raiteille asetettuun arkkupakastimeen Lieksan asema-alueella. Kukaan ei loukkaantunut, mutta junaliikenteen ohjauslaitteita tuhoutui arviolta 20 000 markan arvosta.

Puutavaralastissa ollut juna välttyi kiskoilta suistumiselta kuljettajien valppauden ja onnen ansiosta. Raiteille oli yritetty vierittää myös kaivonrenkaita, josta seuraukset olisivat voineet olla erittäin tuhoisat, kerrotaan Lieksan poliisista.

Pakastin oli otettu luvatta läheisen liikkeen varastosta. Liikennetuhotyö on vakava rikos, josta lievin rangaistus on neljä kuukautta vankeutta ja enimmäisrangaistus neljä vuotta vankeutta. Lieksan poliisi pyytää yleisöltä havaintoja asema-alueella viime yönä liikkuneista henkilöistä.

Karhu seikkaili kiskoilla Kiteellä

Kiteellä puolestaan sattui toinen harvinainen junaturma, kun karhu jäi eilisiltana Helsingistä Joensuuhun matkanneen Intercity-junan alle 120 kilomerin tuntivauhdissa. Juna jatkoi matkaansa normaalisti törmäyksen jälkeen eikä liikenteeseen tullut myöhästymisiä.

Poliisi ja rataosuudella liikkunut tavarajuna kävivät tarkistamassa onnettomuuspaikan ja löysivät kuolleen karhun kiskojen välistä. Onnettomuutta pidetään rautateillä erittäin harvinaisena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme