Mainos
Mainos

Junaliikenne Kemijärvelle jatkuu nykymallilla

Makuuvaunuliikenne Rovaniemeltä Kemijärvelle loppui syyskuun alussa. Sen jälkeen etelästä saapuvan yöjunan makuuvaunut ovat jääneet Rovaniemelle ja matkustajat ovat jatkaneet taajamajunalla Kemijärvelle.

Junaliikenne Kemijärvelle jatkuu nykymuotoisena ainakin ensi vuoden loppuun. Liikenne- ja viestintäministeriö, VR ja Lapin liitto sopivat asiasta tänään.

Makuuvaunuliikenne Rovaniemeltä Kemijärvelle loppui syyskuun alussa, kun VR uudisti makuuvaunukalustoaan. Sen jälkeen etelästä saapuvan yöjunan makuuvaunut ovat jääneet Rovaniemelle ja matkustajat ovat jatkaneet taajamajunalla Kemijärvelle. Myös ensi vuonna liikenne Rovaniemeltä Kemijärvelle järjestetään taajamajunilla.

Kemijärven kaupunki varautuu osallistumaan liikenteen alijäämän kattamiseen 36 000 eurolla.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen aikoo asettaa työryhmän, jonka tehtävä on hakea Lapin matkailuliikennettä palvelevaa ratkaisua.

Liikenne on mahdollista järjestää muullakin tavalla, jos työryhmä löytää nopeasti ratkaisun, joka mahdollistaa yöjunien pysyvän turvaamisen, ministeriö kertoi tiedotteessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot