Mainos
Mainos

Junaliikenne pysähtynyt: Hallitusta uhataan jatkotoimilla

VR:n henkilöliikenteen yli vuorokaudeksi seisauttava lakko alkoi kello 18.

Seitsemän kuljetusalan liittoa ilmoittavat olevansa tarvittaessa valmiita jatkotoimiin, jos maan hallitus ei luovu suunnitelmasta pilkkoa VR.

Poliitikoista koostuvan VR:n hallintoneuvoston mielestä liikenne- ja viestintäministeriön kilpailutus-suunnitelmat ovat vielä keskeneräisiä.

Nyt lakon aloittaneet veturimiehet epäilevät, että kilpailun alkaessa nykyisellä mallilla, kalustoa ei tule riittämään henkilöliikenteen ylläpitämiseen kaikkialla maassa.

Kuljetusliitot, muun muassa Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Posti- ja Logistiikka-alan Unioni PAU sekä Ilmailualan Unioni lupaavat tukitoimia veturimiehille, mikäli hallituksen kilpailutussuunnitelmat eivät muutu.

Työnseisaus ei ole vielä näkynyt liikenteessä

Veturinkuljettajien mielenilmaus ei ole toistaiseksi juuri näkynyt liikenteessä.

STT:n bussiyhtiöiltä saamien tietojen mukaan busseissa on tila riittänyt hyvin. Myös taksipalvelut ovat toimineet, eivätkä Helsingin pääväylät Liikenneviraston päivystyksen mukaan olleet normaalia ruuhkaisempia.

Liikenneviraston Tampereen liikennekeskuksessa lakko ei näkynyt lainkaan.

Helsingin päärautatieasema oli seisauksen alkaessa hiljainen ja rauhallinen. Myös Kampin linja-autoasemalla oli rauhallista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme