Mainos
Mainos

Junaliikenne takkuili Riihimäki-Helsinki-välillä aamulla

Uuden Lahden ja Keravan välisen oikoradan liikenne on puolestaan lähtenyt hyvin käyntiin.

VR:n uudet aikataulut ja junakaluston teknisestä viasta johtunut myöhästyminen sekoittivat tänään aamun junaliikennettä Riihimäki-Helsinki-välillä. Esimerkiksi Hyvinkään asemalla junamatkustajat joutuivat odottamaan Helsinkiin päin menevää junaa vesisateessa reilun puolen tunnin ajan kello kahdeksan ja yhdeksän välillä.

Riihimäeltä Helsinkiin kello 7.50 lähtevä R-juna jouduttiin peruuttamaan kokonaan teknisen vian takia. Hyvinkäältä 7.58 junaan pyrkineet matkustajat pääsivät nousemaan seuraavaan, asemalle saapuvaan junaan vasta hieman ennen puolta yhdeksää.

- Se on yksi tärkeimmistä junistamme aamun ruuhkaliikenteessä, ja Hyvinkää-Järvenpää-Kerava-akselilla monet ihmiset joutuivat odottamaan junaa laiturilla pitkään, VR:n liikennepalvelupäällikkö Antti Kylkilahti kertoo.

Liikenteestä peruutetun junan perässä tulleet junat yrittivät paikata yhden vuoron poisjääntiä. Täydet, matkustajista pullistelevat vaunut eivät kuitenkaan tuoneet helpotusta, kun kaikki eivät mahtuneet kyytiin. Kylkilahden mukaan ruuhka-ajan liikenteessä ei ollut mahdollisuutta lisätä kalustoa, mistä syystä junat täyttyivät.

Aamun ruuhkaa lisäsi vielä se, että sunnuntaina voimaan astuneissa VR:n uusissa aikatauluissa suosittu, Riihimäeltä kello 7.32 lähtenyt taajamajuna 230 poistettiin kokonaan.

- Liikennerakenteemme muuttui kokonaan, ja lähiliikenteen aikatauluja jouduttiin sovittelemaan yhteen kaukoliikenteen kanssa. Siitä syystä tämä junavuoro jäi pois, Kylkilahti kertoi.

Kylkilahden mukaan tilannetta seurataan. Suunnittelua rajoittaa esimerkiksi se, että Kerava-Helsinki-välin kapasiteetti on jo täydessä käytössä uuden oikoradan junaliikenteen takia.

- Sen mukaan sitten pyritään löytämään ratkaisuja jatkossa, Kylkilahti sanoi.

Liikenne oikoradalla sujuu

Junaliikenne Lahden ja Keravan välisellä oikoradalla on sen sijaan alkanut hyvin. VR:n kaukoliikennepäällikkö Ari Vanhanen arvioi sunnuntain ja maanantaiaamun liikenteen sujuneen suunnitelmien mukaan.

- Joillakin asemilla informaatiotauluissa on ollut virheitä ja kuulutuksissa on ollut ongelmia, mutta niitä korjataan maanantain aikana, Vanhanen sanoi.

Junat ovat myöhästelleet jonkin verran, mutta kaikki myöhästymiset eivät Vanhasen mukaan ole johtuneet aikataulumuutoksista.

- Eri puolilla rataverkkoa on ollut teknisiä ongelmia.

Matkustajia oikoradalla on riittänyt. Tarkkoja tilastoja ei vielä ole saatavissa, mutta Vanhasen arvion mukaan viikonlopun liikenne oli viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna huomattavasti vilkkaampaa.

- Varsinkin lähiliikenteessä uudet Z-junat olivat hyvinkin täysiä sunnuntaina. Kokeilijoita on ollut liikkeellä, Vanhanen totesi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme