Mainos
Mainos

Junaliikenteen kilpailuttaminen sai laajan kannatuksen

Ehdotus rautateiden henkilöliikenteen asteittaisesta avaamisesta kilpailulle on saamassa kannatusta. Liikenne- ja viestintäministeriön pyytämällä lausuntokierroksella keskeisistä tekijöistä vain VR suhtautui kilpailuttamiseen varauksella.

VR:n mukaan junaliikenteen ongelmia ei pystytä ratkaisemaan tuomalla lisää kilpailua, ainakaan ennen kuin rataverkon kapasiteettia on lisätty.

Ministeriö teetätti viime syksynä selvityksen, jossa esiteltiin ajatuksia raiteilla kulkevan henkilöliikenteen asteittaisesta vapauttamisesta vapaan kilpailun piiriin. Selvitystä varten pyydettiin lokakuuhun mennessä lausunnot yli 40 taholta, kuten kunnilta, aluehallinnoilta, ministeriöiltä, Liikennevirastolta, liikenneyhdistyksiltä ja VR:ltä.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun liikenteessä toimiva HSL piti tilaajana kilpailun kannalta olennaisena, että junahenkilökunnan koulutusmahdollisuudet ja saatavuus varmistetaan, samoin kuin junien varikko- ja huoltotoiminnan järjestäminen. Molemmat toiminnot ovat tällä hetkellä valtionyhtiö VR:n hallussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme