Mainos
Mainos

Junaliput halvemmaksi päiväaikaan

VR aikoo aloittaa ensi vuonna kokeilun kaukojunien lippujen joustavammasta hinnoittelusta. Käytännössä on kyse siitä, että keskipäivällä lippujen hinnat olisivat huomattavasti halvempia kuin aamu- ja iltaruuhkien aikana.

VR-yhtymän mukaan joustavalle hinnoittelulle on kysyntää.

- Meillähän on aamun ja illan ruuhkajunat ihan täynnä. Kaukojunat ajetaan yleensä niin pitkinä kuin pystytään ajamaan. Tarvitaan porkkanaa, jotta kuluttaja siirtyy keskipäivän juniin tai etsitään uusia kuluttajia, jotka eivät ole junaa tähän mennessä käyttäneet, kertoo VR:n uusi toimitusjohtaja Mikael Aro.

VR aikoo muuttaa hinnoittelua asteittain eri reiteillä. Uudistusta ei voida Aron mukaan käynnistää yhdellä rysäyksellä, koska kyseessä on valtava projekti.

Hintajoustoa testataan jo juuri alkaneella testikampanjalla, jossa tarjotaan kymmenen prosentin alennusta sellaisille matkustajille, jotka ostavat lipun netin kautta, kuitenkin vähintään seitsemän vuorokautta ennen matkaa.

VR ei ole kuitenkaan vielä päättänyt, onko tuleva joustava hintajärjestelmä tarkoitettu vain internetistä ja automaateista ostaville asiakkaille. Periaatteessa uudenmallisia lippuja pitäisi pystyä myymään myös asemien myyntitiskeillä. Netistä ostetaan nykyään jo joka viides junalippu.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme