Mainos
Mainos

Junat sujuvammin Venäjälle

Suomen ja Venäjän välisen junaliikenteen Suomen puoleiset tulli- ja rajamuodollisuudet hoidetaan kesäkuun alusta lähtien liikkuvissa junissa Kouvolan ja Vainikkalan välillä. Uusi järjestely nopeuttaa rajanylitystä.

Junissa voi vastedes vaihtaa myös valuuttaa ja hoitaa tax free -palautukset. Uusi käytäntö lyhentää matka-aikoja, sillä tähän saakka Helsingistä Pietariin ja Moskovaan matkaavat junat ovat joutuneet pysähtymään reilun puolen tunnin ajaksi Vainikkalan asemalle rajamuodollisuuksia varten. Helsingin ja Pietarin välinen junamatka lyhenee noin 15 minuutilla ja Helsingin ja Moskovan väli taittuu reilua tuntia nopeammin.

Venäjän rajalla vielä pysähdyksiä

Venäjän puolella muodollisuuksia on jo aiemmin alettu hoitaa osin liikkuvassa junassa Viipurin ja Buslovskajan välillä. Valuutanvaihdosta ja tax free -palautuspalveluista VR on tehnyt yhteistyösopimuksen lappeenrantalaisen Safir Oy:n kanssa. Ruplien ja markkojen lisäksi junissa voi vaihtaa kaikkia muitakin Suomessa noteerattavia valuuttoja.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme