Mainos
Mainos

Jungner kertoo jatkostaan tänään

SDP:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin odotetaan tänään ilmoittavan, jatkaako hän puoluesihteerinä. Jungner tokaisi aiemmin tässä kuussa, että hän eroaa kesäkuun puoluekokouksessa, jos Paavo Lipposen kannatus ei nouse merkittävästi gallupeista varsinaisessa vaalissa. Jungner ei ole tarkentanut, mitä tuo merkittävästi tarkoittaa.

Lipponen sai presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 7,2 prosenttia äänistä eikä päässyt jatkoon. Näin demarien vuosikymmenien ketju presidenttipuolueena katkeaa.

Jungner on toiminut SDP:n puoluesihteerinä vajaat pari vuotta, ja hänen kautensa on ollut ristiriitainen.

Presidenttiehdokas Lipponen itse kertoi vaali-iltana sunnuntaina toivovansa, etteivät demarit syyttelisi tappiosta toisiaan.

– Tärkeintä on se, ettemme lähde nyt sisäiseen pyykinpesuun. Olivathan nämä nyt paremmat numerot kuin gallupeissa, että Mikaelkin voi rauhassa jatkaa. Jos ei muuta, niin ainakin yhden miehen pelastin, Lipponen sanoi.

SDP:n puolueväen näkemykset Mikael Jungnerin asemasta menevät ristiin. Osa piirihallitusten puheenjohtajista kertoo suoraan toivovansa, että puoluesihteeri vaihtuu. Osa piirijohtajista on sitä mieltä, että Jungnerin kohtalo voitaisiin ratkaista kesäkuun puoluekokouksessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme