Mainos
Mainos

Jungner: Stubbin arvostelussa kyse vapaamielisen ja konservatiivisen Suomen mittelöstä

Kansanedustaja Mikael Jungner (sd.) puolustaa pääministeri Alexander Stubbin (kok.) käyttäytymistä pääministerinä.

Stubbia on arvosteltu muun muassa liiasta keskittymisestä harrastuksiinsa sekä vapaamuotoisesta pukeutumisesta. Pääministerin uskottavuuden on arvioitu olevan koetuksella.

– Pääministeri koettelee uskottavuutta, mutta en usko uskottavuuden olevan koetuksella. Syy on se, että Stubbissa on kaksi puolta, perinteinen valtiomiespuoli ja sitten tämä leikkisämpi puoli. Stubbin virallinen pukeutuminen on varmaankin Carl Haglundin (rkp) jälkeen toiseksi tyylikkäintä, Jungner sanoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Stubbiin kohdistunut voimakas reagointi voi Jungnerin mielestä johtua siitä, ettei Stubbin tyyliin ole Suomessa totuttu.

– Suomalaiset ovat tottuneet hieman pönäkämpiin valtiomiehiin. Mielestäni tämä on tervetullutta, sillä merkittävä osa suomalaisista elää ikään kuin käsijarru päällä. Pääministerimme näyttää, että voi olla sellainen kuin on ja silti jatkaa tehtävässään. Toivottavasti tämä rohkaisisi meitä ilmaisemaan itseämme omalla tavallamme.

Jungner arvioi, että Stubbiin kohdistuvassa arvostelussa on paljolti kyse tunteista.

– Moni haluaisi, että suomalaiset olisivat mahdollisimman paljon samanlaisia. Jos joku siitä poikkeaa, yritetään kaikin tavoin saada hänet takaisin ruotuun. Joidenkin maailmaa erilaisuus ahdistaa, toiset taas innostuvat erilaisuudesta. Tässä vapaamielinen ja konservatiivinen Suomi pääsevät pääministerin kautta mittelemään keskenään.

Jungner tunnetaan itsekin heittäytyjänä ja häneen on aikanaan kohdistettu arvostelua.

– Nyt Stubb tekee moukarilla sitä, mitä itse olen aiemmin tehnyt pikkuvasaralla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme