Mainos
Mainos

Junia sai odotella entistäkin enemmän loppuvuodesta

Junaliikenteessä jäätiin marras-joulukuussa tavoiteajoista viime talvea enemmän. Kaukojunista viiden minuutin tarkkuudella kulki marras-joulukuussa 72 prosenttia. Samaan aikaan toissa vuonna lähes 84 prosenttia junista kulki ajallaan.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä neljä viidestä junasta on puolestaan kulkenut kolmen minuutin tarkkuudella. Viime talvena junista vielä yli yhdeksän kymmenestä kulki ajallaan.

Viime talvena lumisateet tulivat tosin myöhemmin.

- Se selittää viime talven parempia lukemia marras-joulukuussa, muistuttaa yhteiskunta- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu VR:stä.

Viime talvena vasta helmikuu oli yhtä luminen kuin alkutalvi tänä vuonna. Tuolloin tilastot olivat vielä kuluvaa talveakin heikompia. Helmikuussa kaukojunista vain 60 prosenttia ja lähiliikenteen junista 68 prosenttia kulki tavoiteajoissa.

Junaliikenne takunnut tänäänkin

Osa iltapäivän kaukojunista ja pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junista on kulkenut iltapäivällä aikataulustaan myöhässä. Pari kaukojunaa on lähtenyt jopa tunnin myöhässä Helsingistä, kerrotaan VR:ltä.

Helsingin ja Lahden sekä Helsingin ja Riihimäen välillä osa junista on kulkenut 20 minuuttia myöhässä.

Myös aiemmin päivällä ja aamupäivällä junat lähtivät hieman myöhässä.

Liikennettä ovat sekoittaneet tänään ainakin sähköjohdon irrallaan ollut tai katkennut kannatinlanka, liikenteenohjausviat, vaunun irrottamisessa ilmenneet ongelmat, Helsingin ratapihan ruuhkautuminen sekä runkoviat.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme