Mainos
Mainos

Junien myöhästymisistä korvauksia ja ilmaisia välipaloja

Kaukojunat ovat tänään myöhästelleet tunteja. Matkustajien kannattaa muistaa, että jo tunnin viivästyminen tarkoittaa alennusta lippuhintoihin.

Joulukuun alussa voimaan astunut rautatievastuuasetus velvoittaa VR:ää maksamaan matkustajille korvauksia, jos juna myöhästyy yli tunnin.

Käytetystä lipusta maksetaan takaisin kaksikymmentäviisi prosenttia, jos juna saapuu määränpäähän tunnin myöhässä. Kahden tunnin myöhästymisestä matkustajaa hyvitellään viidenkymmenen prosentin korvauksilla.

Korvauksia voi hakea täyttämällä VR:n sähköisen kaavakkeen.

Joulukuun 3. voimaan astunut rautatievastuuasetus takaa myös sen, että matkustajille tarjotaan virvoketta ja välipaloja junien myöhästellessä.

Junan myöhästyessä yli tunnin, matkustaja voi pyynnöstä saada junissa tai asemilla virvokkeeksi vettä. Yli kahden tunnin myöhästymisissä voi saada seitsemän euron arvoisen välipalasetelin, joka käy maksuvälineenä ravintolavaunuissa, junien myyntikärryissä, asemaravintoloissa ja R-kioskeilla.

VR:n mukaan ensisijaisesti huolehditaan vanhuksista, lapsista ja niistä, joilla on erityistarpeita.

Katso Mari Karppisen raportti Helsingin rautatieasemalta

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme