Mainos
Mainos

Juniin vartijoita turvallisuuden lisäämiseksi

VR parantaa junien turvallisuutta lisäämällä järjestyksenvalvojia ja vartijoita sekä junissa että asemilla. Helsingin seudun liikenne tehostaa lipuntarkastusta junissa, ja poliisien näkyvyys asemilla ja junissa lisääntyy.

Asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuutta lisätään myös teknisillä apuvälineillä, kuten hätäpainikkeilla. Hätäpainikkeita asennetaan tämän vuoden aikana Pasilaan, Malmille, Tikkurilaan, Hyvinkäälle, Riihimäelle ja Lahteen. Koekäytössä painike on ollut jo Helsingin rautatieasemalla.

HelpPoint-painikkeella asiakas voi hälyttää järjestyksenvalvojat avukseen. Painiketta painamalla aukeaa puheyhteys VR:n turvakeskukseen, jonne välittyvät myös kamerakuva ja paikkatieto tilanteesta.

Lähi- ja kaukoliikenteen matkustajille maalis–huhtikuussa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan suurin osa matkustajista toivoo lisää järjestyksenvalvontaa, joka koetaan tärkeänä turvallisuuden takaajana junissa ja asemilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme