Mainos
Mainos

Junissa jahdattiin yöpummeja – yli 500 jäi kiinni

Yli 500 matkustajaa jäi kiinni liputta matkustamisesta Helsingin seudun Liikenteen (HSL) tehotarkastuksessa viime viikonloppuna.

HSL tarkasti 25.-27.5. pääkaupunkiseudun lähijunissa yhteensä 6 756 matkustajaa.

Liputtomia matkustajia jäi kiinni 561. Tarkastusmaksuja määrättiin 508. Maksu jätettiin kirjoittamatta tarkastusmaksulain noin neljällekymmenelle matkustajalle muun muassa sen vuoksi, että osa liputtomista oli alaikäisiä.

Tehovalvonta sijoittui ilta- ja yöaikaan. Tavoitteena oli viestiä matkustajille, että lippu kannattaa hankkia myös myöhäisillan liikenteessä, jolloin HSL:n mukaan liputta matkustaminen on yleisintä.

Tehovalvonnan tarkoituksena oli myös edistää matkustajaturvallisuutta. Liikkeellä oli 28 lipuntarkastajan lisäksi neljä poliisipartiota ja useita järjestyksenvalvojia.

HSL kertoo jatkavansa myöhäisiltoihin ajoittuvia tehotarkastuksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot