Mainos
Mainos

Junissa uhkaavia tilanteita viikoittain

Turvallisuutta uhkaavat tilanteet ovat junissa varsin yleisiä.

VR parantaa junien turvallisuutta ottamalla tästä päivästä lähtien käyttöön järjestyksenvalvojia ja vartijoita sekä junissa että asemilla. Uusiin järjestelyihin on ryhdytty paitsi matkustajilta myös henkilöstöltä tulleen palautteen vuoksi.

VR:n junahenkilökunta törmää uhkaaviin tilanteisiin viikoittain. VR:n turvallisuuspäällikkö Teemu Väänäsen mukaan taustalla on yleisimmin päihteet, joskus liputtomuus.

– Yleisintä on, että yksittäinen henkilö tai ryhmä nauttii alkoholia ja kun henkilökunta puuttuu tilanteeseen, tilanne eskaloituu pahimmassa tapauksessa väkivallaksi, Väänänen kuvailee.

Viime vuonna junahenkilökuntaan kohdistuneet häiriö- ja väkivaltatilanteet vähenivät määrällisesti, mutta muuttuivat samalla vakavammiksi.

– Ikävimmät tapaukset johtavat siihen, että henkilökunta on pitkillä sairauslomilla, Väänänen toteaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot