Mainos
Mainos

Junkers-koneen etsinnöissä löytyi lentopommi

Junkers-pommikoneen etsinnöissä Liperissä on löydetty ensimmäinen lentopommi. Pommi on saksalainen 250-kiloinen miinapommi.

Pommin siirtoa valmistellaan parhaillaan ja se toteutetaan alkuviikosta. Siirto aiheuttaa alueella osittaisia eristämisiä ja evakuointeja. Asiasta tiedotetaan henkilökohtaisesti alueen asukkaille ja mökkiläisille.

Pommin löytöpaikka ja sen lähiympäristö on eristetty ja alue on vartioitu. Liikkuminen on kielletty Rauvanlahdella maa- ja vesialueella 300 metrin etäisyydellä koneen putoamispaikasta. Eristysaluetta laajennetaan pommin siirron ja hävittämisen ajaksi sirpale- ja painevaaran takia.

Pommi ei aiheuta tällä hetkellä järven pohjassa ollessaan vaaraa ympäristölle.

Poliisi ja puolustusvoimat ovat etsineet sodan aikaan järveen pudonneen pommikoneen pommeja Liperissä jo kolmatta viikkoa.

Järvenpohjan ruoppauksissa on saatu aiemmin esille useita koneen kappaleita, muun muassa toinen etupyörä ripustuslaitteineen, koneen runkopeltejä ja konekiväärin patruunoita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme