Mainos
Mainos

Juomapullo ei välttämätön treenivaruste

Juomamarkkinat pullistelevat erilaisia limonadeja, mehuja, energiajuomia, vesiä ja hyvän olon juomia.

Kuluttajalle ei ole aina selvää, miten niihin pitäisi suhtautua. Niinpä Valtion ravitsemusneuvottelukunta on laatinut ensimmäisen kerran juomasuosituksen kansalaisten opastukseksi.

Huolena on erityisesti liika energiansaanti ja hapot.

- Sokerillisissa virvoitusjuomissa hapot vaikuttavat muun muassa hampaiden kuntoon, muistuttaa dosentti Satu Männistö Kansanterveyslaitokselta.

Päivittäin käytettävien juomien ohjeistus on helppo muistaa. Ohjeena on, että jos juomassa on sokeria, se rinnastetaan limsaan eikä sitä kannata käyttää joka päivä.

- Vesi riittää hyvin päivittäiseksi juomaksi, mutta jos haluaa jotain makua, niin voi nauttia vaikkapa kahvia, teetä tai rasvattomia maitotuotteita, sanoo Männistö.

Juomapullo on monelle kuntoilijalle ja urheilijalle vakiovaruste treeneissä. Männistö on kuitenkin sitä mieltä, että juomapullo ei ole pakollinen varuste joka kerta kun liikuntaa harrastetaan.

- Ei ole tarpeen. Oikeastaan urheilujuomat ja vesi tulevat tärkeäksi siinä vaiheessa, kun urheilusuoritus on hyvin pitkäaikainen, eli kestää yli tunnin, puolitoista tuntia tai enemmän.

Juomien terveysväittämät ovat usein sen laatuisia, että tutkittua tietoa asiasta ei ole saatavilla. Ravitsemusneuvottelukunta katsookin, että lisävalistus on tarpeen, jotta juomavalinnat pysyisivät järkevinä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot