Mainos
Mainos

Juomatottumuksissa eletään pian kesää – kuohuviinistä tullut ruokajuoma?

Suomalaisten juomatottumukset ovat menossa jo kesää kohti.

Alkon huhtikuun ennakkotilastoissa näkyy etenkin vapun vaikutus: kuohuviinien myynti yli kaksinkertaistui edelliseen kuukauteen nähden.

Vaikka vappu on kuohuviinille kiistaton tilastohuippu, juoman sesonki jatkuu nyt muissa kevään ja kesän juhlissa, kuten valmistujaisissa.

– Kuohuvalla on toivotettu vieraita tervetulleiksi, mutta yhä useammin se kulkee läpi juhlien ruokajuomanakin, Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kuvailee.

Kaikkien tuotteiden kokonaismyynnissä on perinteisesti toukokuussa notkahdus, jonka jälkeen kesäkuussa myynti vilkastuu selvästi.

Vilkuna huomauttaa, että vaikkapa punaviiniä myydään paljon heinäkuussakin, vaikka mielikuvien mukaan ihmiset kaipaisivat tuolloin vain raikkaita juomia.

Lämmin sää käynnistää sesongin

Panimoala puolestaan odottaa jännityksellä kesän sesonkia, sillä veronkorotusten pelätään vähentävän myyntiä.

Esimerkiksi olutmyynti laski tammi-maaliskuussa 5,5 prosenttia. Tähän laskuun tosin liittyy myös se, että ihmiset hamstrasivat juomia ennen niiden hintojen kallistumista.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton projektipäällikkö Outi Jalonen toteaa, että kesäkuukausina on kaksinkertainen myynti talvikuukausiin verrattuna.

– Kaikki riippuu säästä. Myynti voi lähteä käyntiin jo toukokuussa, jos on riittävän lämmintä, Jalonen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme