Mainos
Mainos

Jupiter historiallisen lähellä

Maa ja Jupiter kohtaavat toisensa joka 13. kuukausi, mutta tällä kertaa tuo kohtaaminen tapahtuu poikkeuksellisen lähekkäin.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan mukaan planeetat kohtaavat nyt toisensa 75 miljoonaa kilometriä lähempänä kuin yleensä. Tälläkin kertaa planeetoilla on kuitenkin etäisyyttä 600 miljoonaa kilometriä. Seuraavan kerran Maa ja Jupiter ovat näin lähekkäin vuonna 2022.

Jupiter näkyy taivaalla niin suurena ja kirkkaana, että sen erottaa helposti myös paljaalla silmällä - vain kuun valo voittaa sen. Teleskoopilla tähtiharrastajalla on ainutlaatuinen tilaisuus tutkia jättiplaneetan kehrää ja sen valtavia kuita.

Lähimmillään Maata Jupiter on huomenna ja maanantaina.

Eikä tässä vielä kaikki: Myös Uranus näkyy maanantaina taivaalla Jupiterin rinnalla. Mutta koska se on Jupiteria kolme kertaa pienempi ja sitä viisi kertaa kauempana, sitä onkin huomattavasti hankalampi erottaa paljaalla silmällä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme