Mainos
Mainos

Jurmon linnuissa ei lintuinfluenssaa

Professori Liisa Sihvonen Evirasta uskoo lintujen joukkokuolemien riskin pienenevän sitä mukaa kuin kevätmuutto etenee.

Turun saaristosta Jurmosta kuolleina löydetyissä pikkulinnuissa ei ole lintuinfluenssaa. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira sai tutkimustulokset selville poikkeuksellisen nopeasti jo tänään.

Jurmosta on löydetty kevään aikana runsaasti kuolleita sepelkyyhkyjä ja töyhtöhyyppiä. Lintuja ei ollut viety tutkittaviksi, vaan saarelaiset polttivat ja hautasivat raadot. Yksityinen näytteenottaja toimitti keräämiään näytteitä viranomaisille eilen iltana, ja linnut tutkittiin saman tien.

Professori Liisa Sihvonen Evirasta uskoo lintujen joukkokuolemien riskin pienenevän sitä mukaa kuin kevätmuutto etenee. Suomen lähialueilla lintuinfluenssaa ei ole havaittu pikkulinnuista, vaan vesi- ja petolinnuista.

- Emme odota joukkokuolemia, mutta aina on mahdollista, että joku lintu kantaa virusta. Sen vuoksi seuraamme myös eläviä lintuja. Rengastajien kautta olemme saaneet noin 100 näytettä, ja aiomme tutkia vielä vähintään 400 terveistä linnuista otettua näytettä, kertoi Sihvonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme