Mainos
Mainos

Jussi Halla-Aho ei lähde eurovaaleihin

Maahanmuuttajia koskevista kirjoituksistaan syytteen saanut Jussi Halla-aho (ps.) jättäytyy rannalle eurovaaleista.

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Halla-aho perusteli poisjääntiään sillä, että hän ei voi ottaa vastuuta maahanmuuttokriittisen liikkeen hajottamisesta. Hän arvosteli erityisesti vihreitä ja ruotsalaista kansanpuoluetta toimista, joilla hänen ehdokkuutensa pyrittiin estämään. Myös media sai moitteita "ihmisjahdista".

Kannatus olisi riittänyt

Perussuomalaisten listoilta pudotetulle Halla-aholle oli kerätty jo yli 3800 kannattajakorttia, jotka olisivat riittäneet valitsijayhdistyksen perustamiseen, mutta ne joutuvat nyt hankkeen puuhamiehen Juha Mäki-Ketelän mukaan saunan uuniin.

Halla-aho aikoo itse äänestää perussuomalaisten listoilla olevaa tutkija Sampo Terhoa. Halla-ahon mukaan Terho edustaa "hyvin pitkälle samantapaista ajattelua" kuin hän, mutta ilmaisee itseään vähemmän provokatiivisesti. Myös Mäki-Ketelä ilmoitti ehdokkaakseen Terhon tai kristillisdemokraattien Sari Essayahin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme