Mainos
Mainos

Jussi Niinistö: Ilmavoimat kuormituksessa vilkkaan lentoliikenteen takia


Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) arvioi, että Ilmavoimat tarvitsee lähiaikoina lisää resursseja, jos venäläiskoneiden liikenne jatkuu vilkkaana Itämerellä.

Niinistö kertoo, että rahaa kuluu muun muassa koneiden polttoaineisiin ja lentäjien ylitöihin. Niinistön mukaan tilanne, jossa käytännön järjestelyjä joudutaan pohtimaan on "lähellä", koska vuosi on ollut muutenkin poikkeuksellinen ilman lähipäivien vilkasta liikennettäkin.

– Koskaan meidän koneemme eivät jää maahan sen takia, että polttoaine olisi loppu, tai lentäjillä ylitöitä liikaa, sanoo Jussi Niinistö.

Hän arvioi, että viime aikojen vilkkaassa liikenteessä Itämerellä on kysymys on ennen muuta harjoittelusta ja myös läsnäolon sekä voiman näyttämisestä. Niinistön mukaan Venäjä haluaa myös Itämeren alueella osoittaa olevansa suurvalta, ja pystyvänsä liikuttelemaan "melkoisia konstellaatioita".

Niinistö sanoo, että viime päivien aikana Suomen ilmatilaa ei ole loukattu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme