Mainos
Mainos

Jussi Niinistö puolustusvoimien uupuneesta henkilökunnasta: "En halua olla siinä tilanteessa, että tapahtuu jotain, kun mennään isoilla kulkupeleillä väsyneenä"

Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan mittavat säästötoimenpiteet puolustusvoimien henkilöstössä ovat kuormittaneet työntekijöitä liikaa. Lisää työntekijöitä tarvitaan etenkin aliupseeristoon.

Viime vaalikaudella tehtiin mittavat säästötoimenpiteet Suomen puolustusvoimien suhteen. Puolustuksen budjetista leikattiin yli kymmenes pois ja kaksi ja puolituhatta tehtävää lakkautettiin.

Työntekijöiden puute on uuvuttanut jäljelle jääneen henkilöstön, kertoo puolustusministeri Jussi Niinistö SuomiAreenassa.

– Siellä tehdään jo osittain liikaakin ylitöitä ja en halua olla siinä tilanteessa, että tapahtuu jotain, kun mennään isoilla kulkupeleillä väsyneenä. Se on huono tilanne, mikä nyt on päässyt syntymään, ministeri avautuu.

Tällä vaalikaudella on satsattu valmiuteen ja vähennetty henkilöstössä.

– Se on vaatinut henkilökunnalta paljon. Samaan aikaan vähemmällä henkilökunnalla on yritetty suorittaa enemmän tehtäviä. On selvää, että jossain tulee raja vastaan. Sen takia yritänkin nyt tässä seuraavassa budjettiriihessä ensi kuussa saada puolustusvoimille sata henkilötyövuotta lisää. Sillä pystyttäisiin suurimpia aukkoja paikkaamaan.

Lisää työvoimaa tarvitaan eniten aliupseeristoon.

– Myös kaikkien henkilökuntaryhmien osalta on puutetta. Lisää tekeviä käsiä tarvitaan. Etenkin ilmavoimiin, merivoimiin ja maavoimiin, tässä järjestyksessä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme