Mainos
Mainos

Jussi Niinistö: Puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa voisi säästää rahaa

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön mukaan Ruotsin uuden pääministerin väläyttämä puolustusyhteistyö kuulostaa loogiselta.

Pääministeri Stefan Löfvenin mukaan Ruotsi ei hae Nato-jäsenyyttä, mutta tiivistää entisestään puolustusyhteistyötään muiden Pohjoismaiden kanssa.

Jussi Niinistön mukaan yhteistyö tuntuu loogiselta.

– Kyllä se tässä tapauksessa tarkoittaa nimenomaan Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä, koska muut pohjoismaat ovat Nato-maita eli kovin pitkälle heidän kanssaan ei voida mennä, sillä heidän puolustusratkaisunsa on Nato.

Niinistön mukaan pohjoismaisella puolustusyhteistyöllä ei tähän mennessä ole onnistuttu säästämään, mutta jatkossa asia voi olla toisin.

– Voisi katsoa löytyisikö kustannussäästöjä ja synergiaa esimerkiksi yhteisillä alushankinnoilla Ruotsin ja Suomen merivoimien kesken.

Niinistö muistuttaa, että yhteistyötä tehdään jo: Ruotsilla, Suomella ja Norjalla on jo yhteisiä ilmavoimien harjoituksia.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme