Mainos
Mainos

Jussi Niinistö: Salapuhelin yksi ratkaisu tietokatkoihin - kyse viestintävirheestä

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) pitää inhimillisenä erehdyksenä, että ilmatilaloukkauksista viestittiin valtionhallinnon sisällä virheellisesti. Valtioneuvoston kanslian edustajia oli tänään kuultavana puolustusvaliokunnassa.  

Niinistön mukaan puolustusministeriössä kehitetään vastaisuudessa keinoja varmentaa, että oikea tieto saavuttaa päättäjät.  

Puolustusvoimien operaatiokeskus ja valtioneuvoston tilannekeskus aikovat hänen mukaansa tiivistää yhteistyötä.  

Tarkoituksen on kehittää tietosuojattua ja reaaliaikaista yhteyttä. Tekstiviestin sijaan voitaisiin käyttää esimerkiksi salattua puhelinlinjaa.  

Niinistö huomauttaa, että aluevalvonnassa ja turvallisuudessa ei ollut ongelmaa, vaan kyse oli viestintävirheestä. Puolustusvaliokunnan puolesta ilmatilaloukkausten ja niistä viestimisessä tapahtuneen virheen käsittely on päättynyt.  

- Tämä on ensimmäinen korjaustekstiviesti valtioneuvoston tilannekeskuksen historiassa, Niinistö sanoi toimittajille valiokunnan kokouksen jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme