Mainos
Mainos

Jussi Uotin koskemattomuussuoja murtui

Liikemies Jussi Uotin koskemattomuussuoja murtui tänään Salon käräjäoikeudessa. Jussi Uotia syytetään kahdessa erillisessä jutussa mm. törkeästä petoksesta ja törkeästä velallisen petoksesta. Oikeuden päätös mahdollistaa nyt näiden syytteiden käsittelyn.

Uoti oli luovutettu Espanjasta Suomeen kärsimään Helsingin hovioikeuden hänelle tuomitsemaa vankeusrangaistusta. Koska luovutuspyynnössä ei oltu mainittu muita vireillä olleita syytteitä, oli hän saanut kansainvälisen sopimusten perusteella niitä vastaan koskemattomuussuojan. Suomen viranomaisten vaatimuksesta Espanjan hallitus myönsi kuitenkin tammikuussa luvan syyttää Uotia myös vireillä olevissa rikosasioissa. Uoti piti päätöstä vääränä väittäen Suomen antaneen virheellisiä tietoja Espanjalle.

Salon käräjäoikeus jakoikin sapiskaa myös Suomen viranomaisille väärästä toiminnasta. Suomen viranomaiset ovat oikeuden mukaan antaneet Espanjan viranomaisille tietoa, jonka on katsottava olleen väärää tai ainakin omiaan johtamaan harhaan. Käräjäoikeus arvioi kuitenkin, että Espanjassa on ollut riittävä tieto asiasta.

-Menettely kokonaisuutena arvioituna ei ole loukannut Jussi Uotin perusoikeuksia - mukaan luettuna Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukainen oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin - sillä tavoin, että se estäisi syytteen tai vahingonkorvausvaatimuksen jatkamista häneen kohdistettuna, perusteli oikeus päätöstään.

Kyse kymmenistä miljoonista euroista


Salon käräjäoikeudessa kauemmin vireillä olevassa ns. Uoti-jutussa syytetään törkeistä petoksista mm. Jussi Ja Kari Uotia sekä muista rikoksista kuutta muuta henkilöä. Syytettyjen väitetään aiheuttaneen entiselle Lounais-Suomen Säästöpankille noin 17 miljoonan euron (100 miljoonaa markkaa) vahingot. Tätä juttua puidaan oikeudessa seuraavan kerran joulukuussa.

Toisessa jutussa Jussi Uotia syytetään törkeästä velallisen petoksesta. Syytteen mukaan hän on jättänyt ilmoittamatta yli 10 miljoonan euron (63 miljoonaa markkaa) suuruisen omaisuuden vannoessaan konkurssipesänsä pesäluettelon oikeaksi joulukuussa 1997. Pesäluettelon mukaan Jussi Uotilla oli tuolloin varoja 4,2 miljoonaa markkaa ja velkoja 516 miljoonaa markkaa. Kaikki jutuissa syytettyinä olevat henkilöt ovat kiistäneet saamansa syytteet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme