Mainos
Mainos

Jutta Urpilainen Demarien johtajaksi?

Kokkolalainen Jutta Urpilainen on vahvoilla Sosiaalidemokraattien puheenjohtajaksi. MTV3:n politiikan toimittajan Matti Maunun mukaan hän on varteenotettava haastaja Erkki Tuomiojalle, vaikka Tuomiojan johto onkin tällä hetkellä reilu muihin ehdokkaisiin nähden.

Urpilaisen vahvuutena nähdään nuorta ikää (32 vuotta) ja uutta näkemystä puolueen johtamiseen. Heikkous taas on erityisesti kokemattomuus politiikassa. Tuomiojalla tilanne on taas lähes päinvastainen, sillä SDP:n vasemmistolaisimpiin kuuluvaa konkaria on pidetty liian vanhana (61 vuotta) ja konservatiivisena. Molempia ehdokkaita pidetään tylsähköinä persoonina.

Matti Maunu uskoo, että se joka valitaan Tuomiojan kanssa toiselle kierrokselle voittaa äänestyksen. Syynä on Tuomiojan erikoinen suosio: Häntä joko tuetaan tai vastustetaan kiivaasti. Siksi moni onkin valmis äänestämään ketä tahansa muuta, kuin häntä.

Toinen mahdollinen haastaja Tuomiojalle on Maunun mukaan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov.

SDP kokoontui tänään kolmipäiväiseen puoluekokoukseen Hämeenlinnaan. Puheenjohtaja valitaan huomenna kello 10 alkaen.

(Kymmenen uutiset 05.06.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme