Mainos
Mainos

Jutta Urpilainen pistäytyi julkisuudessa hoitovapaalta: "Suomen Pankin johtokuntaan saatiin hyvä kombo"

Pankkivaltuuston jäsen, kansanedustaja Jutta Urpilainen (SDP) nähtiin tauon jälkeen julkisuudessa, kun hän oli mukana kertomassa Suomen Pankin johtokuntanimityksistä.

Urpilainen kertoi pankkivaltuuston olleen viime kuukausina ainoa asia, jota hän on politiikan puolella hoitanut.

– Minua on työllistänyt pieni poika kotona hoitovapaalla. Tarkoitus on palata vanhempainvapaalta eduskuntaan ensi vuoden alussa, Urpilainen sanoi MTV Uutisille.

Urpilainen sanoi pitävänsä hyvänä asiana, että Suomen Pankin johtokuntaan valittiin myös nainen. Johtokuntaan valittiin elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja Finanssivalvonnan apulaisjohtaja Marja Nykänen. 

– On hyvä asia, että pystyttiin valitsemaan sekä mies että nainen. Naiseus ei ollut Nykäsen kohdalla keskeinen tekijä, mutta ei siitä varmasti hänelle haittaakaan ollut. Tasa-arvon näkökulmasta on tärkeää, että johtokunnassa on edustus molemmista sukupuolista, Urpilainen sanoi.

Urpilainen sanoi myös, että kaksikon osaaminen yhdessä täydentää Suomen Pankin johtokunnan osaamista.

– Suomen Pankki saa hyvän kombon, jossa on kahta erilaista osaamista. Rehnillä on monipuolinen poliittinen ura ja hän tuntee talouspolitiikkaa. Nykäsellä on monipuolinen osaaminen pankkialalta. Tämä yhdistelmä antaa lisäarvoa johtokunnan töihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme