Mainos
Mainos

Juupavaara herää eloon ennen joulua

Etelä-Suomen laskettelukeskustarjonta lisääntyy lähiviikkoina, kun Juupajoella sijaitseva Juupavaaran laskettelukeskus herää eloon vuosikymmenen tauon jälkeen.

Alueen ostanut yritys aikoo saada ensimmäisen rinteen auki ennen joulua. Tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Ensimmäisen rinteen pituus on noin 800 metriä ja korkeusero noin 90 metriä. Seuraavaksi talvikaudeksi rinteisiin tulee lisää pituutta ja korkeusero korottuu 120 metriin.

Juupa Ski -nimellä markkinoitavan keskuksen kohderyhmänä ovat Etelä-Suomen perheet. Alkavana talvena käytössä on yksi hissi. Toinen hissi pystytetään ensi kesänä.

Juupavaaran laskettelukeskus aloitti toimintansa 1989. Lama ja huonot talvet kaatoivat hankkeen. 1990-luvun puolivälissä hissit purettiin ja vietiin muihin keskuksiin.

Vuonna 2002 keskuksen rakennukset siirtyivät Purnunrinteet-yhtiön omistukseen. Kesällä 2003 yhtiö hankki omistukseensa myös rinnealueen, jonka laajuus on noin 60 hehtaaria.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme