Mainos
Mainos

Juuso-karhun ja Sulo Karjalaisen ystävyys pääsi presidentin uudenvuodenpuheeseen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti uudenvuodenpuheessaan esille tutustumisensa taiteilevan Juuso-karhun kanssa kaveeraavaan Sulo Karjalaiseen.

Presidentti ihasteli puheessaan sitä, kuinka ihminen ja eläin voivat katsoa toisiaan silmästä silmään ja ymmärtää toisiaan. 

– Tutustuimme viime vuonna myös Sulo Karjalaiseen, jolla on karhu kaverina. Että noin katsoo eläin ihmistä, ihminen eläintä, silmästä silmään. Ymmärtävät jotain, paljonkin, toinen toisistaan? Ihmisyyttä vai eläimyyttä, luontokappaleita kumpikin.

– Entä ihminen ihmistä, silmästä silmään. Se auttaa näkemään, vaikka toisen avuntarpeen. Auttaa ymmärtämään, että toisellakin on tavoitteita tai vaatimuksia. Taikka opettaa tunnistamaan vaaran ja hallitsemaan pelon, presidentti muotoili puheessaan.  

Puheensa loppupuolella presidentti siteerasi myös kirjailija Juha Hurmetta, joka sanoi joulun aikaan televisiossa, että "ihmiset, eläimet ja kasvit, samasta juuresta, samaa ainetta". 

– Niinpä se taitaa olla, ja toimeen on keskenään tultava, Niinistö sanoi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme