Mainos
Mainos

Juvonen ja Elomaa loikkasivat perussuomalaisista ja palasivat – paljastavat nyt paluunsa syyt

Perussuomalaisten jakautuessa tilanne oli niin kaaottinen, että päätöstä oli vaikeaa tehdä, pohtivat perussuomalaisiin palanneet ryhmästä aiemmin loikanneet kansanedustajat Arja Juvonen ja Ritva Elomaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä uuteen vaihtoehtoon lähtenyt ja myöhemmin perussuomalaisten ryhmään palannut kansanedustaja Ritva Elomaa oli saanut soiton ryhmän jakautumisesta päivää ennen kohtalokasta puoluekokousta. Kun uuteen ryhmään olivat loikkaamassa kaikki vanhat tekijät, Elomaa päätti hypätä mukaan.

– Luulin siinä vaiheessa, että se oli välivaihe ja myöhemmin tulee yhdistyminen ja jatketaan yhdessä. Sitten alettiin puuhata uutta puoluetta, Elomaa kertoo.

Paljastui, ettei ryhmän jakautuminen kahtia ollutkaan vain välivaihe ja äänestäjiltä alkoi tulvia vihaista palautetta ja puhelinsoittoja. Äänestäjiltä tullut palautevyöry oli suurin syy siihen, että Elomaa halusi palata perussuomalaisiin.

– Kysyin lopulta äänestäjiltä Facebookissa, että teinkö oikein. Päätin kuunnella äänestäjiäni.

Perussuomalaisista Elomaan tapaan lähteneen Arja Juvosen tarina on hieman erilainen. Juvonen ei ehtinyt liittyä mihinkään muuhun ryhmään ennen paluuta perussuomalaisiin.

Juvonen ei ollut saanut tietoa ryhmän jakautumisesta ennen puoluekokousta ja tilanne oli niin kaaottinen, että hän halusi selvittää ajatuksensa.

– Ajattelin, että täytyy selvittää itselleni, mitä tässä tapahtuu. On surullista, että he eivät voineet keskustelemalla edetä asioissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme