Mainos
Mainos

Jyränki: Eduskuntavaalit vahvemmin pääministerivaalit

Tunnettu valtiosääntöasiantuntija ja entinen tasavallan presidentin kansliapäällikkö Antero Jyränki on sitä mieltä, että vastaisuudessa eduskuntavaalit ovat entistä enemmän pääministerivaalit.

-Vastaisuudessa siis eduskuntavaalit ovat aina pääministerivaalit siinä mielessä, että vaalien tulos merkittävästi, paljon enemmän kuin ennen, vaikuttaa myös siihen, kuka ottaa pääministerin paikan, Jyränki kirjoittaa kolumnissaan sanomalehti Kalevassa.

Jyränki on kuitenkin sitä mieltä, että valintaratkaisujen pohjaksi on tarkoitus summata kuluneen vaalikauden politiikkaa. Hän katsoo, että sosiaalidemokraatit yrittävät tehdä eduskuntavaaleista pääministerivaalit. Se ei Jyrängin mukaan kuitenkaan poista asioita valintaratkaisun pohjana. -Sitoutuminen Paavo Lipposen nimeen merkitsee sangen vahvaa sitoutumista siihen politiikan tulokseen, mikä juuri nyt on nähtävissä, Jyränki kirjoittaa.

Jyrängin mukaan keskustan Anneli Jäätteenmäellä on hyvä mahdollisuus nostaa nimensä symboliksi vaihtoehtoiselle politiikalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme