Mainos
Mainos

Jyrki Kasvi teilaa Uudessa Suomessa Stubbin toiveet verkkovalvonnasta

Pääministeri Alexander Stubbin kommentit verkkovalvonnan lisäämisestä hämmästyttävät Espoon kaupunginvaltuutettua, vihreiden Jyrki Kasvia.

Stubb kirjoitti eilen blogissaan MTV:lle, että hän toivoisi turvallisuusviranomaisten saavan lisää valtuuksia verkkovalvontaan.

– Kyllä muutamissa tapauksissa olisin valmis pistämään turvallisuuden edelle, mikä tarkoittaa sitä, että viranomaisten valvontaa tietyissä asioissa pitää voida lisätä, kommentoi Stubb MTV:n Uutisille.

Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n tutkimus- ja kehittämisjohtajana toimiva Jyrki Kasvi teilaa Uudessa Suomessa julkaistussa blogissaan Stubbin kommentit.

–Vapautta ja avoimuutta ei voi puolustaa loukkaamalla kansalaisten vapautta ja yhteiskunnan avoimuutta, sillä sen jälkeen ei ole jäljellä enää mitään puolustamisen arvoista. Silloin olemme hävinneet taistelun terrorille, pelolle, toimineet juuri terroristien toivomalla tavalla, kirjoittaa Kasvi

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme